Pulttihuuli – säästöteriä kehittyneempi ratkaisu

Kestotecin kehittämä Pulttihuuli mahdollistaa pyöräkuormaajan kauhan kärjen vaivattoman ja hitsausvapaan kunnossapidon. Se on hitsattavien huulilevyjen ja toisaalta perinteisten säästöterien toimintaidean pohjalta paranneltu järjestelmä, jonka olemme kehittäneet vastauksena asiakkaidemme tarpeisiin.

Remontit eivät ole sidottuina aikaan, paikkaan tai sääolosuhteisiin, koska hitsaustoimenpiteitä tai lämpökäsittelyä ei tarvitse tehdä. Tämä mahdollistaa myös HB500 kovan kulutusteräksen riskittömän käytön kulutuspaloissa.

Pulttihuulijärjestelmät alan ammattilaiselta
 

Pulttihuulijärjestelmän toimintaperiaate

  • Emolevyn asennuksen jälkeen huollot suoritetaan kulutuspaloja vaihtamalla.
  • Pultit ovat suojassa kulumiselta ja rasituksilta. Niihin ei kohdistu voimia, jotka aiheuttaisivat leikkaantumista tai vääntymisiä. Vaihdot onnistuvat pulttipyssyä hyödyntäen.
  • Kulutuspala suojaa tehokkaasti kauhan pohjaa ja emolevyä
  • Kulutuspalassa on suojalevy, joka tukeutuu emoelvyn etureunaa vasten ja suojaa näin  myös emolevyn edestäpäin tulevalta kulutukselta. 
  • Kulutuspalojen maksimaalinen kesto saavutetaan karkaisemalla palat lopulliseen  kovuuteensa polttoleikkauksen ja hitsauksen jälkeen viimeisenä työvaiheena.  Materiaalina käytetään korkealaatuista Miilux -kulutusterästä.​

Kuvan kärjellä on kannettu murskan alta 300 000tn ja edelleen mennään! Pulttihuulta käytettäessä kauhan tilavuus pysyy koko ajan optimaalisen kokoisena ja hyötykuormasta ei menetetä arvokkaita tonneja kauhan kärjen kulumisesta johtuvan tilavuuden pienentymisen takia.

Pulttihuulen kulutuspalojen helppo asennus

Kulutuspalat on suunniteltu niin, että ne on helppo asentaa järjestelmämme avulla. Niihin tutustuneet asiakkaat siirtyvät mielellään perinteisistä v-kärjistä ja säästöteristä pulttihuulijärjestelmäämme, sillä nämä huulilevyt todella kestävät. Näin ollen niiden huoltoväli on varsin pitkä. Kauhan kulutuspalat asennetaan työmaalla noin tunnissa-kahdessa. Pulttihuulen kulutuspalojen asennus kauhaan käy näppärästi perusavaimilla, eikä erikoistyökaluja tarvita. Nimensä mukaisesti pultein kiinnitettävä huulilevy antaa sopivaa joustoa vaihdoksiin, sillä asennukselle ei tarvitse enää varata niin paljon aikaa ja asennuksen voi tehdä paikan päällä työkohteessa.

Pulttihuulijärjestelmän asennus yhteen kauhaan aiheuttaa yleensä ketjureaktion koko kalustoon. Niiden käyttö onkin sivuuttamassa perinteiset kärjet ja säästöterät niiden kestävyyden, kustannustehokkuuden ja helppojen asennusten myötä.

Asiakkaidemme kommentteja ja kokemuksia

Positiivinen havainto oli kauhan tunkeuman parantuminen, Kauhan koko oli myös mahdollista asettaa sopivaksi ja mukana kulkevat tonnit ovat aina vakio.

Olemme säästäneet merkittäviä summia kärjen remonttikuluissa. Kärki on uudessä terässä tunnissa, parissa eikä remontti vaadi erityisjärjestelyjä.

Kärjen remontointiväli on pidempi verrattuna aiemmin käyttämiimme v-kärkiin. Aina ennen emme myöskään voineet käyttää HB500 kovia levyjä hankalien asennusolosuhteiden takia.

Pulttihuulijärjestelmä alan asiantuntijalta Pulttihuuli kaivurin kauhassa Pulttihuulet suojaavat kaivinkoneen kauhaa

Pulttihuuli säästää aikaa ja rahaa

Helposti vaihdettavat pulttihuulen kulutuspalat helpottavat huomattavasti huoltotöitä. Jättämällä hitsausvaihe väliin, voidaan kulutusosista tehdä entistä kovempia ja kulutuskestävämpiä. Huollot voidaan tehdä näppärästi myös maastossa, jolloin esimerkiksi säästytään kuljetus- ja lavettikustannuksilta. Valitse pulttihuulijärjestelmä kohteen ja kaluston mukaan.

Pulttihuulet eri kokoluokkiin ja käyttökohteisiin:

Pulttihuuli HD

Pulttihuuli HD:n käyttökohteet ovat pääasiassa murskaus- ja seulontalaitteiden altakantokoneiden kauhoissa sekä kuormauskauhoissa. Kärki, malli ja mitoitus asiakkaan tarpeen mukaan. Pulttihuulen suojalevy estää kiinnityspulttien kulumista ja ohjaa kaivuuvoimat peruslevyyn.

Pulttihuuli XHD

Patentoitu Pulttihuuli XHD soveltuu syöttökokoluokan koneisiin ja tunnelikoneisiin louhen käsittelyyn. Pulttihuulen komponentit on valmistettu jälkikarkaisutekniikalla, joka takaa tehokkaan kauhan suojauksen. Patentoitu rakenne jakaa ja ohjaa kaivuuvoimat tasaisesti koko kärjen matkalle.

Pulttihuuli M

Pulttihuuli M on tarkoitettu kevyempien materiaalien käsittelyyn. Tässäkin pulttihuulimallissa kiinnityspultit ovat suojassa upotuksissa eliminoiden ruuvien taipumisen ja mahdollistaen massalle vapaan työntymisen kauhaan.

Pulttihuulet kaivinkoneen kauhojen suojaukseen

Kestotec Oy palvelee maanlaajuisesti - ota hyödyt irti!

Saat meiltä korkealaatuiset tuotteet ja palvelut kattavasti koko Suomeen. Olemme maanrakentajien, infrarakentajien ja kaivostoimijoiden luottokumppani. Nykyaikaistamalla kalustosi saat liiketoimintaasi merkittäviä hyötyjä.

Suosittele meitä